Locaties

Op het Cittaslow Voedfestival is veel te beleven op 5 verschillende locaties. Als je Westerwolde op zijn mooist wilt zien en beleven, kies je voor de ‘Slow’ manier, zonder auto. Dit is natuurlijk ook helemaal in de geest van Citta SLOW. Bovendien kost het je dan geen tijd om je auto te parkeren op de verschillende locaties.

We zouden het fantastisch vinden wanneer je, als je met de auto komt, deze parkeert en zoveel je mogelijk op de fiets, kanoënd en/of wandelend de locaties bezoekt. Temeer omdat er zulke leuke activiteiten om heen gepland zijn*:

1) Onze Voed-Express: Kloosterboerderij Bleyendal laat hun safari-kar de hele dag rijden, zo hebben we ons eigen openbaar vervoer. Hiermee is het mogelijk om op en af te stappen op elke locatie en alles te zien en mee te maken.
2) Ook kun je vanaf een aantal plaatsen, onder begeleiding, kanoën en er zijn volop wandelgidsen/boswachters, die met jou langs de mooiste plekjes van Westerwolde, zoals de Ruiten Aa, wandelen. Onderweg hoor je van alles over het gebied. Enkele wandelingen gaan via de prachtig gelegen Schaapskooi in Ter Borg. Of wandel mee naar het terras bij het boekweitveld.
3) Ook zie je dan een hele speciale deelnemer: Stichting Evita die met prachtiger Groninger trekpaarden bij het boekweitveld gaat ploegen. Terug in de tijd… doorgetrokken naar het nu!

 

In de bijlage een overzicht van alle locaties: kaart voedfestival 9-8-2018

  • Melkfabriek Laude, Ter Apelerstraat 16, Sellingen

Aan de beek de Ruiten-Aa bij het Groningse Laude ligt de oude Melkfabriek. In het open landschap van het dal valt het grote industriële monument meteen op. De fabriek in Laude is bekend vanwege de uitvinding van het Laudevat: een kunststof vat voor de kaasbereiding.

  • Heerlijk Westerwolds Land, Borgerschapenweg/Ter Apelerstraat Sellingen

Voor bijen, boeren, bodem en jouw bord. https://www.youtube.com/watch?v=5n8nfqVCEdQ

  • PUUR Westerwolde in De Noordmee, Dennenweg 1a in Sellingen

Eet lekker lokaal. PUUR Westerwolde is een vergaderruimte met eetgelegenheid in de Noordmee, middenin de prachtige bossen van het Groningse Sellingen. Een paar meter verderop kronkelt het riviertje de Ruiten Aa door het mooie landschap. Normaal alleen open op reservering.

  • Kloosterboerderij Bleyendaal, Lauder Hokweg 11, 9551 XV Sellingen

Boeren op de fundamenten van het verleden.Gewoon terug naar de basis, met respect voor natuur milieu en dierenwelzijn. Na generaties lang geboerd te hebben op de gangbare manier, wilden we niet steeds maar méér. Het zou toch ook anders moeten kunnen; een mooi gezinsbedrijf met respect voor moeder natuur en het behouden van de aarde voor de volgende generatie. Eigenlijk zoals het vroeger was. Met onze Groninger blaarkoppen weer terug in het goudgele stro, de kalfjes bij hun moeders en zoveel mogelijk het natuurlijke kuddegedrag respecteren.

Met (h)eerlijke biologische duidelijk traceerbare producten weer terug naar de pure smaak van vroeger, zonder allerlei hedendaagse kunstmatige ingrepen. Het met eigen water, warmte en stroom, en in bouwstijl ook respectvol kijkend naar het verleden. Dat was voor ons het uitgangspunt en onze droom omstreeks 2012 toen wij besloten dat het roer om moest! Kom kijken naar het resultaat.

  • Geitenboerderij Maatschap Alting, Zevenmeersveenweg 11, 9551 VT Sellingen

Een biologisch geitenbedrijf op 70 hectare grasland in Sellingen.

  • De Schaapskooi, Borgerweg 6, Ter Borg (Sellingen)