Uncategorized

LOFARZONE

We zijn trots op de samenwerking met de LOFARdag.

LOFAR is de grootste radiotelescoop ter wereld waarmee het onderzoek naar het heelal nieuwe mogelijkheden krijgt. Ook dit is Cittaslow, want innovatie is een belangrijk thema.

De LOFARdag begint om 12.00 uur. Tussen het centrum van Exloo en het terrein rijden gratis pendelbusjes.

Waterschap Hunze en Aa’s verzorgt op deze dag de slootjesexcursies. Kinderen (en hun ouders) kunnen met lieslaarzen aan en een schepnetje in de hand te water om te zien hoe de onderwaterwereld van de Hunze eruit ziet. Hoe bijzonder is het dat zo’n Lofarcentrum midden in de Hunze z’n werk kan doen?

Beleef het tijdens de Lofardag.Er is van alles te doen. Er zijn excursies in het gebied onder leiding van deskundige gidsen die alles weten van de natuur en sterrenkunde. Lezingen over de werking en nieuwe inzichten van dit unieke project door experts van ASTRON en Het Drentse Landschap. In een mobiel planetarium kunnen de bezoekers kennis maken met onze sterrenhemel. In de kindertent komen kinderen op een speelse manier in aanraking met natuurkundige begrippen zoals licht, geluid en zwaartekracht. Voor jongeren is er de “De Jouw Energie van Morgen Truck” van de Rijksuniversiteit Groningen. Buiten kan iedereen aan de slag met visnetjes, waterproefjes en outdoor activiteiten zoals vlotten bouwen. De toegang is gratis.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *