• Uncategorized

  LOFARZONE

  We zijn trots op de samenwerking met de LOFARdag. LOFAR is de grootste radiotelescoop ter wereld waarmee het onderzoek naar het heelal nieuwe mogelijkheden krijgt. Ook dit is Cittaslow, want innovatie is een belangrijk thema. De LOFARdag begint om 12.00 uur. Tussen het centrum van Exloo en het terrein rijden gratis pendelbusjes.

 • Uncategorized

  Uit de pers

  In Dagblad van het Noorden: https://www.dvhn.nl/drenthe/Exloo-trots-op-Cittaslow-Voed-Festival-24231584.html?utm_medium=article_sharing&utm_source=email Op RTV een een interview met burgemeester Jan Seton en Rineke Dijkinga in 2018: https://www.mixcloud.com/HomePlanetNL/rtv1-homeplanet-cittaslow-borger-odoorn-met-burgemeester/?fbclid=IwAR2NzS8iVWWm2Gw88aJHc65iza8vvZFgKRDJocRojIG8ndOnWcPaGkc9Am8

 • Uncategorized

  Ook uw bedrijf op het festival?

  Het voedfestival draait om het weer op gang brengen van de lokale voedselketen. Centraal staan de lokale boer, consument, producent, bestuurder en verwerker. Met het Voedfestival hopen we dat winkels, horeca, verwerkers, consumenten en boeren de handen ineenslaan en samen lokaal en duurzaam eten tot speerpunt maken. Bent u ondernemer in Westerwolde of Borger-Odoorn, spreekt de Cittaslowfilosofie u aan en denkt u een bijdrage aan dit project te kunnen leveren, neem dan contact met Simone La Brijn op: s.labrijn@borger-odoorn.nl of info@voedfestival.nl.   

 • Uncategorized

  Cittaslow

  Als Cittaslowgemeenten vinden we het belangrijk om de dialoog en communicatie tussen lokale producenten en consumenten te bevorderen. Voor het behoud van het milieu, duurzame ontwikkeling en de verbetering van de levenskwaliteit stimuleren Cittaslows de voedselproductie met behulp van natuurlijke en milieuvriendelijke technieken. Daarom werken wij samen met het team van Rineke Dijkinga Foods aan het Voedfestival.

 • Uncategorized

  In ‘Italiaanse sferen’

  Waan je voor een dag op een Italiaanse streekmarkt: waar men vol trots de oogst uit de regio verkoopt: eerlijk, authentiek, duurzaam en ambachtelijk. Ervaar dit vakantiegevoel in je eigen land: het Noorden van Nederland is de kraamkamer van veel overheerlijk en gezond voedsel. Geniet met volle teugen van wat dit gebied ons biedt. Culinair gastvrij genieten doe je in het Noorden van Nederland.